Nieuws

Met een druk op de knop

Ze aarzelde. Haar wijsvinger trilde licht. Het was zo definitief, met een beweging kon ze er een eind aan maken…

Het begin van een thriller? Nee het eind van het jaar. Want een jaar is als een hoofdstuk in een boek. Je begint op 1 januari te vertellen en je zet op 31 december de punt. Met een vastberaden tik op de toets, of met een trillende wijsvinger. Jaar in, jaar uit. Al die verhaallijnen, plots, spannende, verdrietige, blije gebeurtenissen, punten, komma’s vraag- en uitroeptekens rijgen zich aaneen. En voilà, jouw/mijn leven. Nee, dit wordt geen eindejaarspreek, maar aan het eind van een jaar heb ik nogal eens de neiging de afgelopen twaalf maanden te overdenken en allereerst te verzuchten dat het weer te snel voorbij is gegaan. Daarnaast zijn verhalen nu eenmaal belangrijk voor me. Om ze te lezen, te vertellen en vooral om ze te schrijven. Al die verhalen samen vormen niet alleen iemands jaar, iemands leven, al die verschillende levensverhalen overlappen elkaar, weven zich ineen, vormen patronen, worden kleden. Renate Dorrestein (toevallig mijn favoriete schrijfster) zei het in het programma ‘Boeken’ van de VPRO. “Je verbinden met een ander, dat is menszijn.” En verhalen verbinden!

Voor mij als (tekst)schrijfster speelde vooral het kinderyogaboek ‘Ik ben ik, jij bent jij’ een hoofdrol. Ik mocht voor dat boek over de avonturen van KiekeboeKAT en zijn vrienden schrijven. Ook zag het tweede boek boekje in de serie over Pim & Poes het levenslicht. Verder waren er fijne ontmoetingen, boeiende opdrachten en grappige, informatieve en ook emotionele interviews. Ook groeiden er ideeën uit tot verhalen. Daar kan ik in 2018 vast meer over vertellen. 2018 wordt sowieso een leuk jaar, want Santekst, oftewel Schrijfbureau Sandra Israel bestaat 10 jaar! Yes, feestje!!

Dat is het volgende hoofdstuk. Eerst gaan we een punt achter 2017 zetten. Maar niet voordat ik jullie heb bedankt. Dank je wel voor de samenwerking; voor alle mooie woorden, artikelen, feedback, inzet, gezelligheid, verwondering, enthousiasme, vertrouwen, inspiratie, leermomenten, bedankt voor het lezen, voor de boeken, interviews en opdrachten. Blijf ook in 2018 lezen, schrijven en verhalen vertellen!
Fijne kerstdagen en veel gezondheid en geluk voor het nieuwe jaar!

Ik ben ik, jij bent jij!

Kinderyogaboek

Ruim een jaar geleden stond Anita Hendriks ineens in mijn kantoor. Ze vertelde over haar idee voor een kinderboek met daarin yogaoefeningen. Of ik mee wilde werken aan dit boek en het verhaal zou willen schrijven. Ik nam wat bedenktijd, maar die was helemaal niet nodig. Samen met illustrator Wendy bij de Ley  gingen we aan de slag.  In het voorjaar komt het boek uit bij Droomvallei Uitgeverij in Breda!

Uitgeefster Esther van der Ham: “Binnenkort bij Droomvallei Uitgeverij een kleurrijk en vrolijk boek met in de hoofdrol KiekeboeKAT die van alles wil zijn, behalve een kat. Best lastig! Een prachtig A4 liggend boek. Mooie samenwerking tussen Sandra Israel. Wendy Bij De Ley en Anita Hendriks-Berg.”

https://www.droomvalleiuitgeverij.nl/product/kinderyoga/

Boek ‘Dit ben ik’

‘Dit ben ik! Ieder mens is een verhaal is te koop via www.ticshop.nl.

Het boek bevat zestien verhalen van mensen zoals u, jij en ik. We krijgen allemaal vroeg of laat met gebeurtenissen te maken die ons leven op de kop kunnen zetten. Werkeloosheid, verhuizing, ziekte, verlies, nieuwe inzichten, om maar eens enkele thema’s uit ‘Dit ben ik! te noemen. Ieder mens lost zijn of haar problemen op een eigen wijze op. In deze verhalen geven de geïnterviewden een kijkje in hun leven; durven ze hun zwakheden te laten zien, maar vooral hun kracht waardoor ze iets negatiefs dat op hun pad kwam konden ombuigen naar iets positiefs.
In dit boek geen sensatieverhalen, maar verhalen recht uit het hart. Verhalen waar wij als lezer onszelf in kunnen herkennen en waar we daar waar nodig hoop uit kunnen putten. Daarnaast laten de verhalen zien dat we wel snel met een oordeel klaar kunnen staan, maar dat het echte verhaal achter de mens, een lach of een traan vaak een heel ander verhaal is dan we aan de buitenkant zouden vermoeden.

DIT BEN IK!
Ieder mens is een verhaal
door Sandra Israel
Foto’s: Bernice Israel
ISBN: 978-94-91561-75-7
Prijs: 12,50
http://www.ticshop.nl.